teamkracht

Wilt u ook dat uw organisatie zichtbaar versterkt en dat de energie echt loskomt bij uw medewerkers? Wilt u uw mensen succesvoller laten zijn in het behalen van de gestelde doelen? Dat zij elkaars diversiteit benutten, er uit halen wat er in zit en zich blijven ontwikkelen en  groeien?

Uw team werkt hard. Toch ziet u dat het beter kan. De onderlinge communicatie is soms voor verbetering vatbaar. Vooral bij piekdrukte loopt de spanning nog al eens op en worden mogelijke problemen niet tijdig opgemerkt. Op zich weet u dat de teamleden kundig zijn en het werk heel goed aankunnen. En toch komt het er niet altijd uit zoals u, of uw team, het voor zich ziet.

Hoe komt dat? Hoe helpt u uw team op weg?

De workshop Teamkracht geeft:

Een zelfstandig en lerend team met kennis van de kwaliteiten en beperkingen van haar teamleden. Laat iedereen de kracht van diversiteit ervaren. Geeft het team een positieve, motiverende uitstraling. Geeft ieder de mogelijkheid om blijvend het beste in elkaar naar boven te halen, waardoor energie blijft stromen.

Wat doet Teamkracht?

Het functioneren van het team wordt aan de hand van het teameffectiviteitsmodel bekeken. Als het niet vlot loopt in een team wordt dit meestal afgemeten op het menselijk handelen,  terwijl de oorzaak echter op een ander niveau is ontstaan: bijvoorbeeld door onduidelijkheden in missie, doelen, taken en rollen. Door aan deze structurele zaken specifiek aandacht te geven, kunnen veel problemen dus direct worden opgelost. Zo ontstaat er meer tijd en ruimte voor het gezamenlijke doel en de gezamenlijke verantwoordelijkheid.

Wat zeggen onze klanten over Teamkracht?

“Je wordt weer even flink met de neus op de feiten gedrukt. In de positieve werkomgeving binnen de workshop kan dat helemaal geen kwaad, in tegendeel.”

“Het is een startsignaal om in beweging te komen. Alleen nu is de persoonlijke wil er wel!”

“Meer inzicht in elkaar en oprecht inlevingsvermogen.”

“Je leert echt elkaar aan te spreken op je gedrag.”

“Iedereen wil de dagen erna echt stappen gaan zetten en steekt energie in het team.”

“De praktische aanpak, spelelementen en filmpjes, prachtig! De mensen gingen echt samen aan het werk!”

“Teamkracht geeft u de hulpmiddelen om optimaal aandacht te besteden aan structuur en samenwerking. Brengt de kracht van het team echt naar boven.”

Interesse? Dit is onze aanpak:

Aan de hand van een inspirerend programma in een omgeving met rust, ruimte en openheid komen uw teamleden optimaal tot hun recht. Wij zijn ervoor om deze omgeving te creëren.

In deze praktische workshop wordt uw dagelijkse praktijk ondersteund door relevante theorie. Er wordt vooral gebruik gemaakt van actieve werkvormen waarbij wij ons richten op het ervaren van echte samenwerking.

Vooraf wordt de deelnemers gevraagd een vragenlijst in te vullen. Gedurende de workshop gaan we hier verder op in. Dit geeft het team inzicht in haar kracht maar ook in haar verbeterpunten.

Zes weken na de workshop wordt een vervolgsessie van een dagdeel georganiseerd. Daarin wordt besproken hoe het team de workshop heeft ervaren en hoe men nu kijkt naar de samenwerking binnen het team. Ook wordt de voortgang besproken van de aandachtspunten waaraan het team werkt en kan voor borging van verbeteringen worden gezorgd.

Voor wie?

TeamKracht is met name gemaakt voor bestaande teams en afdelingen, teams die recentelijk zijn gestart, teams die voor bepaalde tijd gaan samenwerken, teams die verandering in de organisatie begeleiden, teams die voor een eenmalig project op het scherpst van de snede moeten opereren.

Tijdsduur

De workshop duurt een hele dag en wordt afgesloten met een diner.

Over de trainers

De workshop wordt gegeven door twee ervaren trainers. Zij zijn zeer bedreven in het omgaan met groepsprocessen en de menselijke interactie binnen teams: ieder op geheel eigen wijze en invalshoek. Gezamenlijk streven wij naar een goed samenwerkend team.

Reacties zijn gesloten.